Download hier de gratis e-books!

Blog | Tuinaanleg

Landelijke tuinen

Een term als 'landelijke tuin' gaat bij veel mensen gepaard met gedachten over uitgestrekte landerijen, natuurschone omgevingen en groene heuvels. Maar om een landelijke tuin te hebben hoeft u helemaal niet middenin het platteland te wonen - in tegendeel. Met de verschillende mogelijkheden op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg én tuinonderhoud maken verschillende hoveniersbedrijven van reguliere tuinen gewoonweg landelijke tuinen - volgens WonenWonen.nl een absolute trend in de wereld van het tuinieren.

Landelijke tuinen: wat zijn het?

Een landelijke tuin is een tuin die past bij de directe omgeving en daarbij zorgt voor een rustieke en bovenal natuurlijke uitstraling. Fraaie vergezichten, zorgvuldig uitgekozen beplanting en sfeervolle verlichtingen en versieringen vervullen daarbij een centrale rol. Hoewel er snel wordt gedacht aan grote lappen grond, is dat niet per se een vereiste: iedereen met een tuin kan genieten van een landelijke tuin.

Landelijke tuinen: het water

Hierboven noemden we al een aantal belangrijke basisingrediënten van de landelijke tuin, maar er zijn veel meer elementen van belang voor het inrichtingen van zo'n gebied. Water is er één van: veel landelijke tuinen kunnen niet zonder een gezellige vijver met bijbehorende planten. Wat óók bijdraagt aan het landelijke karakter is het feit dat een vijver vaak kikkers en eenden aantrekt, hetgeen alleen maar meer zorgt voor een tuin die gebaseerd is op de natuur.

Landelijke tuinen: de bestrating

Wanneer u een landelijke uitstraling in uw tuin wilt is het van belang de bestrating daar goed op af te stemmen. Deze bepaalt namelijk grotendeels de complete sfeer van de tuin. Een ongeschreven basisregel is dat bestrating het wint tegenover een meer strakke manier van bestraten. Een loopbad van kleine, natuurlijke tegels is daarbij bevorderlijk voor de uitstraling. Bestrating in de landelijke tuin beperkt zich overigens niet tot looppaden - in tegendeel. Wat men veel ziet zijn gemetselde muurtjes en stenen zinplaatsen: twee aanraders voor een meer natuurlijke uitstraling in iedere landelijke tuin.

Landelijke tuinen: de beplanting

Beplanting vormt eveneens een groot onderdeel van de landelijke tuin. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan planten die een wat wildere uitstraling hebben, zoals klimplanten. Nóg belangrijker is het onderhoud van deze planten. Tuurlijk verdienen ze onderhoud, maar daarmee doelen we niet op het nauwkeurig snoeien van de verschillende planten. Het is juist de bedoeling dat deze wat meer groeien op de manier waarop het er in de wijde natuur ook aan toegaat.

Landelijke tuinen onderhouden

Heeft u al een landelijke tuin? Dan weet u als geen ander dat kwalitatief hoogwaardig tuingereedschap van vitaal belang is tijdens het onderhouden van zo'n tuin. Wat nóg belangrijker is, is dat de losse onderdelen van dit gereedschap altijd up-to-date zijn. Bent u op zoek naar dit soort toebehoren? Kijk dan eens bij De Onderdelenshop. Hier vindt u een breed assortiment onderdelen van verschillende tuinmachines die helpen uw landelijke tuin mooi te houden.

 

Tuinaanleg

Een tuin is een kostbaar bezit en heeft de nodige invloed op de waarde van uw woning, uw tuin maakt onderdeel uit van uw woonplezier en is uw dichtstbijzijnde vakantieoord. Een tuin aanpassen of opnieuw aanleggen is veelal een kostbare zaak. De eerste vraag die veelal gesteld wordt is wat kost dat nu een nieuwe tuin aanleggen? Voordat deze vraag een goed antwoord krijgt zal er inzicht moeten komen aan welke functie(s) uw tuin dient te voldoen.  Wilt u zelf lekker kunnen werken in uw tuin of wilt u uw tuinactiviteiten beperken tot het relaxen? Liever een hangmat dan een schoffel?

Als deze en meer vragen zijn beantwoord is het van belang dat er de juiste materialen worden uitgezocht die de geformuleerde functie ondersteunen. Na deze uitzoekronde zijn er vele manieren om materialen te verwerken. Er dient een keuze gemaakt te worden in de verwerkingswijze, want hoveniersbedrijf Catalpatuinen maakt tuinen voor ieder budget.

Voorbeeld 1: u wilt graag een onderhoudsvriendelijke tuin. Bestrating is een belangrijk onderdeel van de tuin en deze kunt al dan niet gevoegd verwerken. Dit voegen van bestrating voorkomt onder andere onkruidgroei in de voegen. Dit kunt u niet bij alle bestratingsmaterialen toepassen dus hier is goed advies van groot belang.

Voorbeeld 2: u wilt geen 10 jaar wachten tot de boom groot is of 5 jaar wachten tot de haag eindelijk privacy geeft. Wij geven aan wat de mogelijkheden zijn en de prijsverschillen opdat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Uniek stappenplan tuinaanleg

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen heeft een uniek stappenplan ontwikkeld welke u helpt om van idee naar realisatie te komen. Als eerste stap maken wij een vrijblijvend tuinontwerp waarbij alleen het toelichtend gesprek in rekening wordt gebracht ten bedrage van € 65,00.

Op basis van het vervaardigde tuinontwerp en de toelichting besluit u of u al dan niet met hoveniersbedrijf Catalpatuinen verder gaat om uit te rekenen wat het nu kost om uw tuin te realiseren. Wij maken dan een 3 tal uitvoeringsvoorstellen om uw tuin aan te leggen. U kunt dan kiezen uit verschillende materialen met verschillende prijsniveaus en verschillende wijzen van verwerken. Hier maakt u een keuze uit of u combineert materialen en uitvoeringswijzen. Op basis van uw keuzes wordt de uitvoeringsbegroting opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd. Dit alles is natuurlijk niet vrijblijvend meer. Na goedkeuring wordt de afspraak gemaakt wanneer wij starten met de tuinaanleg en wanneer de aanleg van uw nieuwe tuin klaar is voor oplevering.

Garantie

Wat wij erg belangrijk vinden is dat u tevreden bent. Een van de basisvoorwaarde is dat het werk goed is uitgevoerd. Mocht u vinden dat wij het werk niet goed hebben uitgevoerd en wij zouden onwillig zijn om het gebrek te verhelpen dan kunt u gebruik maken van de nakomingsgarantie van de Stichting Garantiefonds Groen, waarbij hoveniersbedrijf Catalpatuinen is aangesloten. Hierdoor bent u verzekerd tot een bedrag van € 10.000,00 dat de gegronde klacht door een ander erkend hoveniersbedrijf wordt opgelost.

15% Korting

Als u nog plannen heeft om uw tuin op korte termijn te veranderen dan kunt dit jaar nog gebruik maken van de 15% b.t.w. korting op arbeid, voor woningen ouder dan 2 jaar.

Catalpatuinen uw vakkundige en betrokken hovenier!

Betrokkenheid bij uw opgave en vakkundigheid om uw opdracht goed uit te voeren zijn de principes op basis waaraan hoveniersbedrijf Catalpatuinen u van dienst wil zijn.

Afspraak?

Graag maak ik een afspraak in uw tuin, hiervoor kunt u mij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

 

Graag tot ziens in uw tuin!

 

Rinke van der Meer
Eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen