Download hier de gratis e-books!

Nieuws

Het vergeten tuinseizoen

25 jaar geleden waren het najaar en de winter bij uitstek dé seizoenen waarin de tuin werd veranderd of gerenoveerd. Door verschillende omstandigheden is het beeld ontstaan dat je alleen nog in het voorjaar in de tuin kan werken of moet worden aangelegd.

Enkele voordelen van tuinaanleg in het vergeten tuinseizoen:

-Bomen en stuiken zijn in ‘slaap-stand’. Daardoor kunnen ze makkelijk worden gerooid en verplant.

-Er is meer tijd! De grond plakt zich geleidelijk aan om de wortels en als het straks nodig is kunnen die wortels daardoor makkelijker voeding en water opnemen.

-Het terras hoeft niet gelijk gebruikt te worden. Straatwerk en grondwerk kan zorgvuldig gebeuren met voldoende ‘inklink’ en ‘verdiepingstijd’. Verzakking achteraf wordt daarmee voorkomen.

-Tijd om te planten! U hoeft niet bang te zijn voor uitdrogen van plantgoed en alle soorten zijn nog voldoende leverbaar.

-Rustig aan. Uw hovenier of ontwerper heeft alle tijd voor u en zelf hoeft u niet a la minuut te besluiten.

-Planten zonder pot zijn goedkoper dan in een pot gekweekte planten.

-Inzaaien! Als u in het vroege voorjaar het gazon inzaait, kunnen (dure) graszoden achterwege blijven.

-Essentiële aandacht. Een heel praktisch voordeel van tuinaanleg in het vergeten tuinseizoen is dat de aandacht tijdens het proces ook uitgaat naar hele essentiële zaken als grondbewerking, wateroverlast, privacy-beheer, uitzicht, tuinafscheidingen en overkappingen.

-Klaar voor het voorjaar. Door in het vergeten tuinseizoen te gaan beginnen bent u straks in het voorjaar helemaal voorbereid op uw onderhoudstaken.

Klik hier voor het voor het maken van een afspraak zodat u tuin op tijd klaar is voor het voorjaar.