Download hier de gratis e-books!

Nieuws

Lang leve(n) de tuin

Wat is een levende tuin? en is dit niet vanzelfsprekend? uit ervaring kan ik u vertellen dat dit helaas niet het geval is. Er is veel vraag naar grote oppervlaktes grind, bestrating en kunstgras met voornaamste reden geen tijd voor onderhoud. Mijn inziens heeft dit weinig met een tuin te maken laat staan dat het u een tuingevoel gaan bezorgen. Gelukkig is er een trend gaande naar de levende tuin want wie wil er nou geen vogels, vlinders, egels en insecten in de tuin?

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren.

Wat een beetje groen met mensen en dieren doet, is van onschatbare waarde. Groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast, groen zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen.

Dus waarom onze tuinen, parken en bedrijventerreinen vullen met stenen? Geef groen de ruimte. Laat groen meer leven. Gewoon rondom je eigen plek!

Ruil stenen in voor planten en bloemen. Het weghalen van één steen maakt al verschil. Straten, buurten en steden fleuren op, kinderen kunnen lekker ravotten, vogels, vlinders en andere dieren krijgen weer ruimte.

Daarom. Doe ook mee. Breng je omgeving tot leven met meer bloemen, planten en ander groen.

Zoekt u een hovenier om van uw tuin een levende tuin te maken? u kunt mij hiervoor iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.