Download hier de gratis e-books!

Nieuws

Tuintip najaar

Na een prachtig buitenseizoen gaan we nu echt richting winter. De bladeren vallen  en de dagen worden korter en kouder. Tijd om de tuin winterklaar te maken. Nu de bladeren weer gaan vallen breekt de tijd aan voor de zogenaamde winterbeurt van uw tuin. Niet iedereen zal dit iets zeggen, maar de winterbeurt is de belangrijkste onderhoudsbeurt van de tuin. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden de heesters en bomen gesnoeid, vaste planten teruggeknipt, blad geruimd en nog veel meer. Maar waarom is dat nu de beste periode en kan dat niet van het voorjaar als de zon weer gaat schijnen en u weer zin krijgt om naar buiten te gaan? In de winterperiode zijn de bomen en heesters in rust en omdat ze geen blad meer hebben is de structuur goed waarneembaar.  Zo kan gesnoeid worden op licht en ruimte en zodat de plant zich tijdig verjongen en krachtig en vitaal blijven.

Het nadeel van snoeien in het voorjaar is dat het voor veel planten te laat is om te snoeien ook omdat  deze dan al uitgelopen zijn en de knoppen dan vaak onnodig beschadigd worden.

Om uw tuin bij structureel onderhoud goed te kunnen begeleiden adviseren wij om minimaal 4 keer per jaar uw tuin te bezoeken. Want als wij alleen in het voor- en najaar in uw tuin zijn om het onderhoud uit te voeren, dan kunnen wij nooit in de groei en bloeimaanden het resultaat van onze handelingen zien. Dit hoeven niet allemaal uitgebreide onderhoudsbeurten te zijn een uurtje geeft ons al de kans een goed beeld van u tuin te krijgen en u zo goed mogelijk te adviseren. Klik hier voor de diverse onderhoudsabonnementen.

Interesse in een winterbeurt van uw tuin?

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met u voor het onderhoud van uw tuin te bespreken. Hiervoor kunt u mij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

Graag tot ziens in uw tuin!

Rinke van der Meer
eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen