Download hier de gratis e-books!

Nieuws

Onderhoudsvrije tuin

Regelmatig krijgen wij de vraag naar een onderhoudsvrije tuin, jarenlang betekende dit voor een hoop mensen dat zij grote oppervlaktes met grind en bestrating wilden. Een dergelijke tuin zo inrichten heeft in mijn ogen weinig met een tuin te maken. Gelukkig is deze trend gekeerd en wil men graag weer een levende tuin vol groen, bloei, vogels, vlinders en insecten. Het zijn tenslotte de planten die een tuin maken en niet een verzameling dode materialen.

Beplanting
Met een goed ontwerp en de juiste beplantingskeuze kan het onderhoud fors beperkt worden. Zo kan er met beplanten in lagen worden gewerkt van belang bij onderhoudsarm tuinieren is de bodembekkende onderlaag. Net na aanplant zal u verhoudingsgewijs in het begin nog wat meer werk hebben maar als deze onderlaag eenmaal goed is dichtgegroeid heeft u er veel minder omkijken naar. Ook houden wij bij een beplantingsplan rekening met de hoeveel tijd die u aan uw tuin wilt besteden, wij kiezen dan planten die makkelijk zijn in het onderhoud en niet opgebonden etc. hoeven te worden. Om een tuingevoel te krijgen is het van belang dat de juiste verhoudingen van dode materialen en groen kloppen een tuin dient minimaal voor 1/3 groen te zijn. Groen geeft rust en maakt het aangenaam om in een tuin te zitten.

Onderhoud
Wat blijft er nog aan tuinonderhoud over? van belang is met name dat het tuinonderhoud tijdig en regelmatig gebeurt, dit voorkomt dat het onkruid uit kan zaaien en dat u achter de feiten aan blijft lopen. Om u te assisteren hebben verschillende onderhoudsabonnementen voordeel hiervan is dat u  er regelmatig vakkundig onderhoud plaatst vindt tegen een vooraf overeengekomen prijs. Zo is het mogelijk dat wij voor u tweemaal per jaar de grote klussen uit handen nemen of dat wij het tuinonderhoud volledig voor u verzorgen. Klik hier voor meer informatie over tuinonderhoud.

U leest het er zijn tal van mogelijkheden om het onderhoud te beperken zodat kunt u toch kunt genieten van een levende tuin!

Klik hier voor het filmpje over de levende tuin op onze website!

Indien u meer informatie wenst over onderhoudsarm tuinieren maak ik graag een afspraak u kunt mij hiervoor iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.