Download hier de gratis e-books!

Aanleg bedrijfstuin

Bedrijfstuin of bedrijfsterrein als visitekaartje

Een mooie bedrijfstuin of een goed verzorgd bedrijfsterrein is het visitekaartje van uw bedrijf Uw bedrijfstuin of uw bedrijfsterrein is soms het eerste wat men ziet van uw bedrijf.

Nieuwbouw (van een bedrijfspand)

Als uw bedrijf nieuwbouw gaat realiseren zal de aanleg van de bedrijfstuin en/of bedrijfsterrein daar een onlosmakelijk onderdeel van uit gaan maken.

Verhuizing (van uw bedrijf)
Het andere pand waar uw bedrijf naar toe gaat heeft ook al een bedrijfstuin of bedrijfsterrein. Past deze lay-out bij uw bedrijf en de uitstraling daarvan? De toegepaste kleuren, de entree, terrein routing ook dit speelt een rol net als bij de inrichting van het nieuwe interieur.

Renovatie (van het bestaande bedrijfspand)
Wanneer u uw huidige bedrijfspand gaat renoveren kan het zijn dat er schade gaat optreden aan uw bedrijfstuin en/of bedrijfsterrein. Wellicht dienen de parkeerplaatsen en mogelijkheden ook te worden herzien.

Bedrijfstuinen en bedrijfsterreinen zijn er in verschillende soorten en maten, van kantoorvilla tot opslagterrein. Wat deze bedrijfstuinen/terreinen met elkaar gemeen hebben is dat deze allemaal een indruk geven van uw bedrijf. Bij een kantoorvilla speelt representativiteit een grotere rol dan voor een opslagterrein, doch voor beide geldt dat de staat van onderhoud duidelijk zichtbaar is voor uw personeel en zeker voor uw bezoeker.

Als uw bezoeker uit zijn auto stapt en struikelt over een losliggende steen, of dat het onkruid een halve meter hoog staat tussen de beplanting, dan staat u al direct op achterstand.

De inrichting van een bedrijfsterrein bestaat uit vele facetten, van hekwerken en toegangspoorten, tot verharding, afwatering, verlichting, beplanting etc...
 

Duidelijke aanpak:

1) Dit begint met een vrijblijvend gesprek met u. In dit gesprek worden uw eisen en wensen geïnventariseerd om een nieuw inrichtings- of renovatieplan te maken plus een raming van de benodigde financiële investering.                                                                                                                                                                                  

2) Wij streven ernaar om binnen 10 dagen het inrichtingsplan of tuinontwerp aan u te presenteren.

3) Bij goedkeuring wordt dit plan verder uitgewerkt in een definitief ontwerp en een 2-3 tal gespecificeerde ramingen voor realisatie. Tevens wordt hierbij een meerjarig beheersplan gepresenteerd waarbij inzichtelijk wordt gemaakt wat de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden zijn en de kosten daarvan.

4) Op basis van het definitieve tuin- of terreinontwerp en de goedgekeurde begroting wordt een start- en opleveringsdatum vastgesteld.

5) Na realisatie wordt het geheel opgeleverd en door u gekeurd waarna het opvolgend tuinonderhoud kan gaan starten.  

Dankzij onze duidelijke aanpak weet u precies waar u vooraf aan toe bent en kunnen we u stap voor stap helpen met het maken van een weloverwogen beslissingen.
Onze duidelijke aanpak om te komen tot een beter bedrijfstuin of bedrijfsterrein hebben wij voor u verwoord in een duidelijk stappenplan. Klik hier om ons stappenplan te bekijken.

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen maakt het totaalplan, realiseert, coördineert en staat niet alleen borg voor een goede tuinaanleg van uw bedrijfstuin maar ook voor het opvolgende beheer en tuinonderhoud. Hierdoor behoudt de u gedane investering niet alleen zijn waarde, maar wordt deze zelfs meer waard. Ook heeft u slechts één aanspreekpunt wat weer tijdwinst voor u oplevert.

Bedrijfsterrein of bedrijfstuin: enkele aandachtspunten

Voor de (her)inrichting van een bedrijfstuin of bedrijfsterrein kunt u denken aan de volgende aandachtspunten:

  • Parkeren: het personeel en bezoekers parkeren graag onder een boom omdat deze schaduw geeft in zonnige jaargetijden en de auto niet zo heet is als deze een uur of wat buiten op uw bedrijfsterrein staat. Ook een goede afwatering is van belang, niets zo vervelend als in een plas water stappen als men uit de auto stapt.
  • Verlichting: een goed verlicht bedrijfsterrein is vooral in de winterperioden van belang om het gevoel van veiligheid te vergroten.
  • Veiligheid: geeft u door een goed overzicht en toezicht op uw bedrijfsterrein, overzicht op de parkeerplaats of opslagterrein geeft een gevoel van veiligheid zowel voor het personeel als voor de bezoekers.
  • Pauzeplekken: wat is er fijner om in de pauzes even lekker buiten in de bedrijfstuin te kunnen zitten, als men de hele dag achter een bureau of in de productiehal moet werken.

Tuinaanleg bedrijfstuin? Maak nu een afspraak!

Vanzelfsprekend zijn er meer aandachtspunten die ik graag met u doorneem in een nader vrijblijvend gesprek.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met u om de aanleg van uw bedrijfstuin of bedrijfsterrein te bespreken.  Hiervoor kunt u mij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of klik hier voor het contactformulier u krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

Graag tot ziens in uw bedrijfstuin!

Rinke van der Meer
eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen verzorgt tuinaanleg van bedrijfstuinen en bedrijfsterreinen in de regio’s van Moerdijk, Roosendaal en Breda. Kortom altijd bij u in de buurt!