Download hier de gratis e-books!

Tuinaanleg

Tuinaanleg: onze passie voor tuinen

Het aanleggen van een nieuwe tuin of de renovatie van een bestaande tuin is altijd spannend voor onze opdrachtgevers. Hoveniersbedrijf Catalpatuinen heeft dan samen met de u de nodige tijd besteed aan het tuinontwerp, het uitzoeken van bouwmaterialen, beplanting, verlichting en nog veel meer en dan is het eindelijk zover. Want na het ontwerp en goedkeuring van de gespecificeerde werkomschrijvende begroting kan ons hoveniersbedrijf beginnen met de tuinaanleg of tuinrenovatie.

Heeft u al een tuintekening of een tuinontwerp van een tuinontwerper of tuinarchitect? Ook dan is hoveniersbedrijf Catalpatuinen u graag van dienst bij de tuinaanleg of tuinrenovatie. Hoveniersbedrijf Catalpatuinen heeft passie voor tuinen die zijn afgestemd op uw eisen en wensen en staat garant voor jaren van onbezorgd tuinplezier. Onze hoveniers zijn betrokken bij uw tuinaanleg of tuinrenovatie en zetten al hun ervaring, kennis en kunde in voor een probleemloze uitvoering.

Deze tuinaanleg of tuinrenovatie kan binnen een week zijn afgerond maar het kan ook zo zijn dat het enkele weken of maanden kan duren, afhankelijk van de grootte van uw tuin en de complexiteit van uw opdracht.

Het kan voorkomen dat de aanleg of renovatie van uw tuin overlast kan bezorgen voor uw buren. Denk aan tijdelijke opslag van afval containers, zand, stenen en gebruik van machines die geluidsoverlast kunnen geven. Hoveniersbedrijf Catalpatuinen informeert vooraf uw buren wanneer er eventuele overlast is te verwachten tijdens de tuinaanleg of tuinrenovatie. Mocht dit tijdens de aanleg of renovatie van uw nieuwe tuin tot ongewenste situaties leiden dan zal hoveniersbedrijf Catalpatuinen in overleg met uw buren dit zoveel mogelijk trachten te voorkomen.

Tuinaanleg & Tuinrenovatie | Catalpatuinen

Tuinaanleg of tuinrenovatie: duidelijke aanpak

Wij vinden duidelijk afspraken maken bij tuinaanleg of tuinrenovatie erg belangrijk en waar mogelijk doet hoveniersbedrijf Catalpatuinen dit bij voorkeur vooraf:

 1. Duidelijke afspraken vooraf
  Voordat we beginnen met de tuinaanleg of -renovatie, spreken we een start- en opleveringsdatum met u af. Zo weet u precies hoe lang u ‘last’ van de tuinaanleg of renovatie heeft en wanneer u van uw nieuwe tuin kunt gaan genieten. Dankzij ons duidelijke stappenplan weet u precies waar u vooraf aan toe bent en kunnen we u stap voor stap helpen met het maken van weloverwogen beslissingen.
   
 2. Oplevering nieuwe tuin
  Als de tuinaanleg of tuinrenovatie is afgerond dan vindt de oplevering met u plaats. Mochten er zaken zijn die niet naar tevredenheid zijn uitgevoerd, dan inventariseren we die en lossen het op. Ook kan het voorkomen dat niet direct alle planten leverbaar zijn, die door de tuinontwerper zijn geselecteerd, dan spreken we met u en de tuinontwerper af of we de planten mogen vervangen door andere soorten of wanneer e.e.a. wordt na geleverd. Ook verstrekken we onderhoudstips en maken afspraken voor periodiek tuinonderhoud, ga voor meer informatie naar tuinonderhoud.
Tuinaanleg & Tuinrenovatie | Catalpatuinen Tuinaanleg & Tuinrenovatie | Catalpatuinen

Nieuwe tuin: onze service en garantie na oplevering

Na de oplevering van uw nieuwe of gerenoveerde tuin zal hoveniersbedrijf Catalpatuinen uw tuin een jaar lang begeleiden in groei, snoei, bemesting en nog veel meer. Dit doen wij door het verstrekken van een tweetal servicebeurten voor uw nieuwe tuin (in voor- en najaar) om u na de aanleg of renovatie te begeleiden. Tijdens zo’n servicebeurt lopen wij samen met u door uw tuin en geven u advies, aanwijzingen, doen dingen voor en nog veel meer. Want in tegenstelling tot de bouw van een huis, dat dan klaar is, begint het bij een nieuwe tuin pas na de oplevering.

Waar bestaat zo’n servicebeurt uit?

 1. uw hovenier doet voor hoe u bepaalde snoeiwerkzaamheden moet uitvoeren.
 2. vervangt eventuele dode beplanting welke is geleverd en verwerkt tijdens de tuinaanleg of tuinrenovatie.
 3. als bestrating onverhoopt toch is verzakt, dan herstelt uw hoveniersbedrijf dit.
 4. advies over bemesting, groeibegeleiding, onderhoud van verharding etc.

Waar bestaat zo’n servicebeurt niet uit?

 1. uw hovenier gaat niet uw hele nieuwe tuin onkruidvrij maken,
 2. uw hovenier gaat niet alle planten snoeien en/of hagen knippen (we doen er een aantal voor).
 3. uw hovenier gaat niet uw bestrating onkruidvrij maken.

Vanzelfsprekend wil Catalpatuinen dit ook graag voor u doen, doch dan volgt wel een declaratie achteraf.

Meer informatie? Lees verder op onze pagina gegarandeerde kwaliteit.

Nakomingsgarantie

Bij een het aanleggen en renoveren van tuinen werkt Catalpatuinen met een nakomingsgarantie van € 10.000,00. Catalpatuinen neemt deel aan de Stichting Garantiefonds Groen. Deze stichting staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de geschillencommissie. Dit houdt in dat als Catalpatuinen de garantieverplichting niet kan of wil nakomen er altijd een collega bedrijf uw gegronde klacht zal verhelpen, tot een bedrag van € 10.000,00.

Benieuwd naar de kosten van een nieuwe tuin? Klik hier en download ons e-book Wat kost een nieuwe tuin?

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met u om de aanleg van uw nieuwe tuin of renovatie van uw bestaande tuin te bespreken. Hiervoor kunt u mij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

Graag tot ziens in uw tuin!

Rinke van der Meer
eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen verzorgt het aanleggen en renoveren van tuinen in de regio’s van Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Kortom altijd bij u in de buurt!