Download hier de gratis e-books!

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud: hoveniers met passie

Een tuin groeit en bloeit en een goed onderhouden tuin wordt ieder jaar mooier.  Als uw tuin goed onderhouden wordt door een professionele hovenier kunt u niet alleen meer genieten, uw tuin gaat ook langer mee. Door vakkundig tuinonderhoud blijft uw gedane investering in stand. Want herstel van achterstallig tuinonderhoud is soms onmogelijk en altijd veel kostbaarder dan regelmatig tuinonderhoud.

Een hovenier van hoveniersbedrijf Catalpatuinen weet wanneer en welke handelingen nodig zijn om uw tuin in topconditie te houden opdat u van uw tuin kunt blijven genieten. Uw hovenier heeft een liefde en passie voor tuinen en dat brengt hij graag over met tuinonderhoud, u en uw tuin bloeien er van op.

Of het nu gaat om:

 • het maaien van het gazon
 • bemesting
 • weghalen van bladeren
 • onkruidbestrijding
 • snoeiwerkzaamheden
 • het bestrijden van ziekten en plagen

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen heeft altijd de juiste oplossing voor u.

Om uw tuin bij structureel onderhoud goed te kunnen begeleiden adviseert hoveniersbedrijf Catalpatuinen om minimaal vier keer per jaar uw tuin te bezoeken.

Want als de hovenier van hoveniersbedrijf Catalpatuinen alleen in het voor- en najaar in uw tuin zijn om het onderhoud uit te voeren, dan kunnen wij nooit in de groei en bloeimaanden het resultaat van onze handelingen zien.

Vakkundig tuinonderhoud | Hoveniersbedrijf Catalpatuinen

Tuinonderhoud in verschillende abonnementsvormen

Onderstaand vindt u de verschillende abonnementsvormen voor tuinonderhoud.

Basisabonnement tuinonderhoud

Voor het onderhoud biedt hoveniersbedrijf Catalpatuinen u een basistuinonderhoudsovereenkomst aan voor uw onderhoud, welke kan bestaan uit:

 1. April -mei Een tuinonderhoudsbeurt in het voorjaar, de z.g. voorjaarsbeurt. Hierbij heeft u met ons afgesproken welke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit kan zijn het snoeien van de diverse planten, het schoffelen van de borders, bemesten van de borders en gazon, etc.
 2. Juni/juli Een tuin- en adviesbezoek. Samen met u worden de uitgevoerde werkzaamheden en de resultaten daarvan geëvalueerd. Dan kunnen we zien wat de resultaten zijn geweest van de werkzaamheden van het voorjaar. U krijgt advies van mij wat u de komende maanden zelf qua onderhoud kunt doen en op welke wijze.
 3. September/oktober Een tuin- en adviesbezoek. Bij het 2e bezoek loop ik samen met u door uw tuin en zo kunnen we samen zien wat voor onderhoud er nodig is voor de winterbeurt. U krijgt advies over bemesting, eventuele aanplant van bollen en knollen om ook in de winterperiode bloemen in uw tuin te hebben en natuurlijk worden uw vragen op het gebied van onderhoud beantwoord.
 4. November/december Een tuinonderhoudsbeurt in de winter, de z.g. winterbeurt. Hoveniersbedrijf Catalpatuinen komt dan de snoeiwerkzaamheden voor de winter doen en wat voor het onderhoud nog meer met u is afgesproken. Dit kan zijn dat wij het afgevallen blad verwijderen en afvoeren, bepaalde vaste planten terugsnoeien, het snoeien van heesters en eventueel herschikken of scheuren van vaste planten, bemesten etc.

Kwartaalabonnement tuinonderhoud

Bij deze abonnementsvorm komt ons hoveniersbedrijf een keer per kwartaal in uw tuin de afgesproken onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Dit bestaat uit bijvoorbeeld:

 1. April/mei Het uitvoeren van tuinonderhoud in het voorjaar, de z.g. voorjaarsbeurt. Bij dit onderhoud worden door uw hovenier de laatste bladresten verwijderd, worden de vaste planten terug geknipt, sommige bloemheesters worden nu gesnoeid, de borders en gazon worden, indien aanwezig, bemest, borders worden eventueel aangepast en nog veel meer. Deze onderhoudsbeurt vormt de basis van de rest van het tuin jaar en is dus erg belangrijk.
 2. Juni/juli In deze periode wordt tijdens het onderhoud de borders onkruidvrij gemaakt, als er hagen in uw tuin zijn worden deze door uw hovenier geknipt, eventuele gazonranden worden gestoken, vaste planten worden indien nodig van steunen voorzien en wat verder is afgesproken voor het onderhoud.
 3. September/oktober In deze maanden komt uw hovenier de hagen knippen, de borders onkruidvrij maken, de bestrating onkruidvrij maken, worden de aanwezige graskanten gestoken en eventueel het aanplanten van bollen en knollen.
 4. November/december Het uitvoeren van tuinonderhoud voor de winter, de z.g. winterbeurt. De laatste onderhoudsbeurt van het jaar. Snoeiwerkzaamheden voor de winter, het verwijderen en afvoeren van afgevallen bladeren, afdekken van vaste planten die dat nodig hebben en wat voor het onderhoud nog meer met u is afgesproken.

Met dit abonnement nemen wij voor u het grotere werk uit handen. U dient hierbij in het groeiseizoen zelf de borders, gazon en bestrating onkruidvrij te houden.

Tuinonderhoud | Hoveniersbedrijf Catalpatuinen Tuinonderhoud | Hoveniersbedrijf Catalpatuinen

Jaarrondabonnement tuinonderhoud

Met het jaarrond onderhoud abonnement neemt hoveniersbedrijf Catalpatuinen alle zorgen voor uw tuin uit handen, als u wilt hoeft u er alleen maar naar te kijken. Hiervoor wordt samen met u de beeldkwaliteit bepaald en beschreven. Hoe hoog of kort wilt u het gras hebben? Hoeveel onkruid mag er gezien worden op de bestrating, in de borders en het gazon? Door dit goed met ons af te spreken kunnen wij onze frequenties en werkzaamheden voor het onderhoud hierop afstemmen. Het kan dus zijn dat de hovenier bij het onderhoud iedere drie weken het onkruid verwijdert, of iedere maand of slechts vier keer per jaar. Het blad in het najaar kan uw hovenier in één keer verwijderen, of dient dit in vier keer te worden gedaan?

Ook is het mogelijk dat wij op basis van verschillende abonnementen verschillende financiële voorstellen maken voor het onderhoud van uw tuin, wij leggen u graag in een persoonlijk gesprek een en ander uit.

Uiteraard kunnen we het onderhoud ook op uurbasis verzorgen.

Benieuwd naar de kosten van tuinonderhoud? Klik hier en download ons e-book Wat kost tuinonderhoud?

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met u voor het onderhoud van uw tuin te bespreken. Hiervoor kunt u mij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur bellen op de nummers 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01. Of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

Graag tot ziens in uw tuin!

Rinke van der Meer
eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen

Hoveniersbedrijf Catalpatuinen verzorgt tuinonderhoud in de regio’s van Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Kortom altijd bij u in de buurt!