Download hier de gratis e-books!

Tuinontwerp

Tuinontwerp naar uw eisen en wensen

Een nieuwe tuin aan laten leggen door een hoveniersbedrijf zult u niet vaak doen in uw leven. De tuinaanleg of tuinrenovatie van een nieuwe tuin door een hoveniersbedrijf is een hele investering in tijd en geld. Hoveniersbedrijf Catalpatuinen is erin gespecialiseerd om uw eisen en wensen te vertalen in een tuinontwerp voor de nieuwe tuin die bij u past, want het nieuwe tuinontwerp dient te voldoen aan de functie die u eraan wilt geven. Want ons hoveniersbedrijf vindt dat de basis voor iedere goede nieuwe tuin een goed tuinontwerp is.

Onze tuinontwerpers kunnen een brede selectie aan tuinontwerpen maken, onder andere:

 • een kindvriendelijke tuin,
 • een moderne tuin,
 • een onderhoudsarme of onderhoudsvriendelijke tuin,
 • een tuin met verschillende terrassen,
 • een vijvertuin,
 • een romantische tuin,
 • een representatieve tuin,
 • een functionele tuin,
 • een minimalistische tuin,
 • een onderhoudsarme maar bloemrijke prairietuin,
 • kortom een tuin die bij u past.

Om een tuin aan te leggen die bij u past dient er met u en de tuinontwerper stapsgewijs een tuinplan of tuinontwerp te worden ontwikkeld. Dat is een proces van enkele weken, afhankelijk van de grootte van de tuin en de complexiteit van het ontwerp.

tuinontwerp

 

Om tot een goed tuinontwerp te komen is het belangrijk dat de ontwerper naar u luistert en vragen te stelt aan u. Hoe zien deze stappen bij ons hoveniersbedrijf eruit voor u?

Stap 1
Een vrijblijvend gesprek
Een goed gesprek begint met een goede voorbereiding door beide partijen. Op basis van de door u aangegeven aandachtpunten zorg ik voor het meenemen van relevante informatie.
Dit kan bestaan uit productfolders, boeken of anderszins.
Uw voorbereiding kan bestaan uit:
-Plaatjes uit magazines, en/of boeken te verzamelen en klaar te leggen. Op deze wijze laat u zien wat u wel en niet aanspreekt.
-Het klaarleggen van een tekening van de plattegrond van uw woning en tuin helpt enorm bij het eerste gesprek. Daarnaast scheelt dit in eventuele kosten voor het inmeten van woning en tuin. Als er een klik is en u er vertrouwen in heeft dat de tuinontwerper voor u een goed tuinontwerp kunt maken, dan kunt u op basis van dit gesprek besluiten of u deze ontwerper een tuinontwerp voor u wilt laten maken.

Stap 2
Analyse en tuinontwerp
Dit tuinontwerp kan bestaan uit een analyse van de locatie en uit een of meerdere inrichtingssuggesties. Daarnaast wordt het tuinontwerp aangevuld met refentiebeelden zodat u een zo goed mogelijk beeld krijgt van de gedane voorstellen. Als u Catalpatuinen opdracht geeft tot het laten maken van een analyse en tuinontwerp wordt door u en mij een opdrachtbevestiging getekend waarin de werkwijze van ons hoveniersbedrijf in staat vermeld, zodat u precies weet hoe de ontwerper werkt om te komen tot uw droomtuin. Klik hier voor onze tuinontwerptarieven.

Niet vrijblijvend meer
Stap 2 en de vervolgstappen zijn niet vrijblijvend meer en we gaan er vanuit dat u de intentie heeft om het tuinontwerp ook door ons hoveniersbedrijf te realiseren. De tijd welke hoveniersbedrijf Catalpatuinen nu verder in u gaat investeren, het ontwerp en de uitwerking daarvan, wordt verwerkt in de uitvoeringskosten. Mocht u om welke reden dan ook besluiten dat hoveniersbedrijf Catalpatuinen geen zorg zal dragen voor de aanleg van het gemaakte ontwerp dan declareren we alle in u geïnvesteerde tijd en kosten.

Stap 3
Presentatie tuinontwerp
Wij  streven er naar om binnen 10 werkdagen na verlening van de opdracht het tuinontwerp bij u thuis te presenteren. Daarnaast volgt een toelichting en bespreekt uw tuinontwerper met u de mogelijk toe te passen tuinmaterialen. Op basis van de deze presentatie besluit u:

a. Dit tuinontwerp spreekt mij/ons niet aan, we zien graag een ander voorstel.
Dan is er niet goed geluisterd en ons streven is om dan binnen 5 werkdagen een verbeterd ontwerp te  presenteren.

b. U wilt het tuinontwerp kopen en er zelf mee aan de slag gaan.
Het ontwerp wordt eventueel eenmalig aangepast en aan u ter beschikking gesteld.

c. U vindt het gemaakte ontwerp een goede basis om met hoveniersbedrijf Catalpatuinen verder te gaan voor de realisatie van de tuinaanleg.          
Door naar stap 4.

Stap 4
Voorlopig tuinontwerp en 2-3 gespecificeerde uitvoeringsramingen
De ontwerper gaat het ontwerp nu verder uitwerken, wat kan bestaan uit:

a. Aanpassing van het ontwerp.
Tijdens de presentatie heeft u aan de tuinontwerper aangegeven wat u wel en niet aansprak in het ontwerp en de ontwerper verwerkt deze kanttekeningen in het voorlopige ontwerp.

b. 2-3 gespecificeerde uitvoeringsramingen voor uw nieuwe tuin, gebaseerd op uw budget.
U heeft aan uw ontwerper aangegeven met welke materialen u uw tuin zou willen realiseren en met welke kwaliteit. Ook de gewenste kwaliteit wordt nu aangegeven in de diverse ramingen. Nu kan de ontwerper de gespecificeerde uitvoeringsramingen gaan maken zodat u verantwoord kunt gaan kiezen.

c. Voorstel beplantingskeuze
De ontwerper maakt een concept beplantingsvoorstel om die tuinsfeer te creëren die u heeft besproken.

Op basis van het voorlopige ontwerp en de gemaakte 2-3 gespecificeerde uitvoeringsramingen kunt u op stap gaan om de materialen uit te zoeken. Deze stap kost u de nodige tijd, hou daar rekening mee.

Het kan zo zijn dat u het lastig vindt om op basis van het ontwerp en de 2-3 gespecificeerde uitvoeringsramingen tuinmaterialen uit te kiezen. Het is ook mogelijk dat ik met u mee ga om u te adviseren en te helpen een goede keuze te maken. Op basis van de door u gemaakte keuzes kunnen we dan het ontwerp door de ontwerper definitief laten maken.

Stap 5
Definitief tuinontwerp en begroting
Nu wordt het ontwerp door de tuinontwerper eventueel verder uitgewerkt in:

a. Een maten- of uitvoeringsplan.
Op deze tekening heeft uw ontwerper de maten aangegeven van de verschillende onderdelen zodat we deze precies kunnen gaan uitzetten in uw tuin.

b. Een bestratingsplan.
Uw ontwerper heeft precies de bestrating ingetekend opdat u en uw hoveniers weten hoe de bestrating gelegd dient te worden.

c. Een beplantingsplan.
In dit plan staat aangegeven waar welke planten komen, hoeveel, en in welke kwaliteit. Zo weet u ook vooraf welke planten er waar in uw tuin komen.

d. Eventuele aanvullende tekeningen
Dit kan zijn voor de sfeerverlichting; waar komen de elektrakabels te liggen en in welke kwaliteit? Of een bouwtekening van de te maken pergola of overkapping. Of een uitvoeringstekening van een (zwem)vijver of zwembad.

e. Een definitieve begroting voor de realisatie van uw nieuwe tuin.
Op deze wijze werken wij samen met u stap voor stap naar de realisatie van uw nieuwe tuin. Nu weten u en ik precies welke materialen u heeft uitgekozen en hoe u deze wilt laten verwerken. Nu kan ik de definitieve begroting opstellen voor uw nieuwe tuin. Op basis van deze gespecificeerde begroting kunt u de realisatie opdracht verstrekken. En de realisatie gaat met een goede voorbereiding altijd sneller dan het hele voorbereidingstraject.

Stap 6
Aanleg van de tuin
Na al het voorbereidende werk maken we met u afspraken over de uitvoering en oplevering van de het werk. Zodat u weet wanneer we beginnen en uw nieuwe tuin klaar is. Dat is wel zo prettig voor u en uw buren, die we ook zullen informeren als er kans is op overlast.

Stap 7
Oplevering en service
Nadat de tuin is aangelegd zullen we samen met u het werk opleveren. Ook spreken we af wanneer we de servicebeurten komen uitvoeren om uw investering in optimale conditie te houden. We doen voor wat en hoe u moet snoeien, verstrekken bemestingsadvies en als er planten dood zijn worden deze op kosten van catalpatuinen vervangen. Ook kunt u vragen hebben over andere aandachtspunten zoals het onderhoud van uw bestrating of anderszins, we staan u graag ter zijde met raad en daad. Indien gewenst kunnen we u een voorstel doen voor het tuinonderhoud.

Genieten
Hierna kunt u genieten van uw tuin met de zekerheid van een goede begeleiding.

Bovengenoemde stappen staan overzichtelijk vermeld in ons stappenplan

Benieuwd naar de kosten van een tuinontwerp? Klik hier en download ons e-book Wat kost een tuinontwerp?

Waarom deze stappen?

Op deze wijze informeert onze tuinontwerper u bij elke stap uitvoerig wat de voor- en nadelen van elk product zijn en de wijze van verwerking daarvan. Zo kunt u weloverwogen besluiten nemen. U kunt zo niet alleen sturen in de ideeën maar met name in het te investeren budget en niet onbelangrijk uw benodigde tijd voor het tuinonderhoud, al dan niet door uw hoveniersbedrijf.

Laat u inspireren door de tuinvoorbeelden van door ons gerealiseerde ontwerpen.

Tuinontwerper nodig? Maak een afspraak!

Ik maak graag een vrijblijvende afspraak met u voor het maken van een ontwerp door één van onze tuinontwerpers. Hiervoor kunt u iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 uur contact opnemen op 0168 - 47 39 39 of 06 – 48 17 33 01 of vul het contactformulier in. U krijgt binnen 2 werkdagen reactie.

Graag tot ziens in uw tuin!

Rinke van der meer
eigenaar hoveniersbedrijf Catalpatuinen

De ontwerpers van Catalpatuinen verzorgen tuinontwerpen in de regio’s van Bergen op Zoom, Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Kortom altijd bij u in de buurt!