Download hier de gratis e-books!

Loungetuin aan het water in SteenbergenWensen opdrachtgever:
  1. strakke minimalistische tuin
  2. voldoende zitgelegenheid en ruime paden
  3. onderhoudsvriendelijk
  4. oplossing voor afscheiding van het water en de tuin
  5. oplossing voor hoogteverschil tussen de dijk en oprit naar de garage
Uitvoering door Catalpatuinen:

Voor deze woning, gelegen op een mooie locatie aan het water in Steenbergen realiseerde Catalpatuinen een uniek tuinontwerp. 

De overgang van de tuin met het water bestond uit een talud. Door in het tuinontwerp een damwand  op te nemen hebben we bij de tuinaanleg de grond op kunnen hogen en zo een grotere tuin gecreëerd.

30.1%20detailfoto.jpg 30.2%20detailfoto.jpg

Het tuinontwerp kenmerkt zich door heldere lijnen. Vanuit de woning ontstaan hierdoor mooie doorkijkjes op het water en de prachtige kerk die op de achtergrond ligt. De haagstructuur verstrekt dit en zo ontstaat er eenheid in de tuin.

De hoveniers van Catalpatuinen hebben het tuinontwerp aan de achterzijde open gehouden, zodat het contact met het water behouden blijft. Door de vlonder ontstaat er een mooie overgang tussen de tuin en het water en hebben de bewoners alle ruimte om een boot af te meren of lekker te zonnen. Het hoogteverschil tussen de dijk en de oprit naar de garage hebben we opgevangen door L-elementen van beton.

De ruime zitgedeeltes in zon en schaduw die we bij deze tuinaanleg hebben gerealiseerd zorgen voor voldoende plaats om met vrienden of familie heerlijk te tafelen of rustig een boek te lezen.

Lees meer over: Tuinonderhoud in Roosendaaltuinaanleg in Roosendaal en tuinontwerp in Roosendaal.


Terug
Andere tuinen van Catalpatuinen