Download hier de gratis e-books!

Wat kost een nieuwe tuin?

Een van de meest gestelde vragen is: “Wat kost een nieuwe tuin”? Een nieuwe tuin kunt u niet eerst uitproberen zoals een nieuwe auto of nieuwe meubels. In uw toekomstige tuin kunt u niet eerst gaan zitten of er even doorheen lopen en dat maakt het erglastig voor u. Als deze eenvoudige vraag ook zo eenvoudig te beantwoorden zou zijn dan zouden we snel klaar zijn, maar zo eenvoudig is het niet.

Als voorbeeld kan ik een vergelijk maken met de inrichting van uw woonkamer. Ook hierbij kunt u kiezen tussen een bank van Ikea voor 1250 euro of een Leolux bank voor 5500 euro dit afhankelijk van materiaal, kwaliteit, design etc. Kortom u bepaalt voor een groot deel zelf wat u wilt investeren en waar uw voorkeur naar uit gaat. HoveniersbedrijfCatalpatuinen maakt tuinen voor ieders budget!

Het spreekt voor zich dat een natuursteentegel kostbaarder is dan een betontegel. Daarnaast kunnen we deze tegel op verschillende manieren verweken, met grondstabilisatie (wat verzakken verminderd) of gewoon in het zand, ook kunt u kiezen of u deze tegel gevoegd wilt hebben of niet (dit voorkomt o.a. onkruidgroei tussen de voegen) . Kortom keuzes waar we u dankzij ons duidelijke stappenplan stap voor stap mee kunnen helpen.

Als richtlijn houden makelaars en financieel adviseurs tussen de 5 en 10% van de onroerend goed waarde aan. Dit isafhankelijk of u de tuin zelf aanlegt of dit door vakmensen laat doen.

Een ander uitgangspunt is de vierkantemeter prijs; voor een kleine tuin tot 200 m2 begint de prijs vanaf € 60,00 tot € 80,00 euro per m2. Het spreekt voor zich dat als het grootste gedeelte gazon is de vierkante meterprijs lager zal zijn.

Een onafhankelijke site is www.casadata.nl op deze site staat een tuinkostenwijzer met vele rekenvoorbeelden zodat u een onafhankelijk indicatie krijgt van de kosten.